Peter R. de Vries
Volledig scherm
Peter R. de Vries © ANP

Rechtszaak over moord op Peter R. de Vries uitgesteld door nieuwe informatie van beschermde getuige

De rechtbank Amsterdam doet donderdag geen uitspraak in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. Het Openbaar Ministerie heeft nieuwe informatie aangeleverd die volgens de rechtbank van belang kan zijn voor het uiteindelijke oordeel. De rechtszaak zal vermoedelijk pas na de zomer hernomen worden.

  1. Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief
    34

    Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief

    Het Russische leger zegt een trein met westerse wapens getroffen te hebben die onderweg was naar het front in de Oekraïense provincie Donetsk. Er werd echter niet verduidelijkt om welk soort tuigen het ging. In Charkiv zou dan weer een trein met Oekraïense soldaten en hun materieel onder vuur genomen zijn. Bewijzen daarvan ontbreken voorlopig, maar een Oekraïense functionaris vreest wel dat de aanvallen op de spoorweginfrastructuur de voorbode zijn van een nieuw offensief.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.