© AMG

“Hard gillen en waarschijnlijk een beetje wenen als we Mick Jagger zien”: honderden fans staan uren in de zon om glimp op te vangen van Rolling Stones

Honderden Stones-fans stonden maandag aan hotel Amigo in het centrum van Brussel te wachten om een glimp van Mick Jagger en co op te vangen. “Ze moeten op een gegeven moment toch het hotel verlaten voor hun concert.”

Amaury Michaux

Zondag verkende Mick Jagger, de frontman van de Rolling Stones, nog ongezien het historisch centrum van Brussel en postte hij dat nadien op sociale media. Maandag zou hij allicht wel herkend worden, want stones-fans overspoelden die dag het stadscentrum. Aan Manneken Pis, dat voor de gelegenheid een zwart T-shirt met de iconische ‘hot lips’ aangemeten kreeg, maakten heel wat fans een foto. Maar voor hotel Amigo, waar de band overnacht, troepten de meeste fans samen. (Lees verder onder de foto)

Zelfs Manneken Pis is even fan geworden van de Britse band. ©  AMG

“Wij stonden hier om 10 uur ‘s ochtends als eerste”, vertelt Fabian Seigneur (40), die samen met zijn gezin uit Straatsburg is overgekomen om maandagavond het concert in het Koning Boudewijnstadion bij te wonen. “Het zal de vijfde keer zijn dat we de Stones live aan het werk zien, en onze dochters mogen mee. We zijn vanochtend naar het hotel gegaan en we hopen dat Mick Jagger, Keith Richards of Ron Wood onze platen willen signeren. De zon schijnt en het is warm, maar het is het waard. Ze zullen toch ooit hun hotel moeten verlaten.”

35ste keer

Theo (57) en Marina (55) Bloemendal uit Heiloo wachten aan Hotel Amigo ook op hun helden. “We kwamen eigenlijk om Manneken Pis in het pakje van de Rolling Stones te zien, maar zagen hier al deze mensen staan en willen nu hen ook naar buiten zien komen. We zijn grote fans en hebben al 35 concerten van de Stones gezien. We volgen ze doorheen Europa en zijn nu dus in België beland. De eerste keer dat we hen zagen was in 1982 en we verbazen ons er iedere keer over hoe fit ze nog zijn. Het concert van vanavond zal fantastisch worden.” (Lees verder onder de foto)

Fabian Seigneir (40) is samen met zijn gezin uit Straatsburg overgekomen. ©  AMG

Victoria Rendon (19) kwam vanochtend met haar vriendinnen vanuit Mexico in Brussel aan. “We hebben geen tickets voor vanavond, maar zijn wel enorme fans van de Rolling Stones. Ze hebben iconische nummers geschreven, die ook de jonge luisteraars nog lang zullen blijven luisteren. Als we Mick Jagger zien, zullen we hard roepen en waarschijnlijk ook een beetje moeten wenen.” (Lees verder onder de foto)

Victoria Rendon (19) kwam deze ochtend met haar vriendinnen vanuit Mexico in Brussel aan. ©  AMG

De Rolling Stones treden maandagavond op in het Koning Boudewijnstadion tijdens hun ‘Sixty’-verjaardagstour. Het optreden van vanavond wordt het negende concert van The Rolling Stones in ons land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER