Lander Segers is overleden na een hitteslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Lander Segers is overleden na een hitteslag. © RV

Hoe uitzonder­lijk is sterven na een hitteslag? Op deze symptomen moet je letten

Lander Segers (47), broer van zanger en acteur Iwein Segers, is overleden op weg naar Santiago de Compostela. Tijdens zijn staptocht kreeg hij last van een zonneslag, zo postte hij zelf op Facebook. Een dag later stierf hij in het ziekenhuis aan orgaanfalen. Hoe uitzonderlijk is dat? Hoeveel mensen belanden daarmee bij ons in het ziekenhuis? En waarom moeten we spreken van een hitteslag in plaats van een zonneslag? Professor Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen van het UZ Leuven, legt uit.

9 reacties

  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Ik heb een hitteslag gehad in Senegal, jaren geleden .vergeten genoeg te drinken bij het sporten en pats, het licht ging uit... Geen twee keer, afgezien als de beesten en bedankt aan die franse dokter die daar toen was...
  • Stephan Priem

    2 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er veel mensen die het verschil niet kennen tussen een zonneslag en een hitteslag. Voor het eerste dien je in de zon te zitten, liggen, wandelen, lopen, fietsen... het tweede kan je overal oplopen waar het te warm is en zeker met een hoge vochtigheidsgraad.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Innige deelneming. Hartfalen komt de laatste tijd veel voor.
  • De Bruin Flora

    2 jaar geleden
    Innige deelneming
  • Ruben Beylemans

    2 jaar geleden
    De zonnestralen zijn ook niet meer gezond. Het beste is ook blijven insmeren, ook al is het 20° met zon. Ik heb ook een familielid die huidkanker heeft. Een tuinhoed of pet dragen doet ook al veel om zonnesteek te vermijden en voldoende drinken. Bij zo warm weer kan je beter niet sporten buiten dan is de kans groot dat je een hitteslag kunt oplopen. Zo weinig mogelijk inspanningen leveren.