©  Jef Fasseur

1 / 8
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

IN BEELD. Piccolo’s bij heropening lift voetgangerstunnel na half jaar werken: “Dat werd tijd, hé”

Antwerpen -

Op Linkeroever is de lift van de voetgangerstunnel opnieuw geopend voor het publiek. Na een half jaar werken, hoef je niet meer je fiets de trappen op te sleuren en dat hebben enkele bezoekers maandag mogen ontdekken. “Het werd tijd hé”, zegt Kurt Van Vlem (50) uit Linkeroever. Voor de gelegenheid waren er ook wee piccolo’s opgetrommeld om de bezoekers aan de lift te verwelkomen.

Saar Van Olmen

LEES OOK. Lift voetgangerstunnel op Linkeroever vanaf morgen opnieuw open: piccolo’s ontvangen passanten

“Ik ben daarnet gevallen van de roltrap, dus ik vind het heel belangrijk dat de liften er zijn”, vertelt Ans Arts (71) uit Overloon in Nederland. “Met het omhoogkomen bleek dat mijn fiets verkeerd stond, gelukkig heeft mijn vriendin Nel mij de hoogte in kunnen houden.”

“Ik wist zelfs niet dat hier een tunnel was”, vult vriendin Nel Scholten (71) uit Venraai aan. “Het is een uniek iets om onder de Schelde door te fietsen, maar als je angstig of niet meer goed ter been bent, heb je die lift wel nodig.”

Ans Arts (71) en Nel Scholten (71). ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Joke Van Noten (36) woont op Linkeroever en werkt in Antwerpen. Ze rijdt dus dagelijks door de tunnel. “Ik ben er heel blij mee”, vertelt ze. “Wanneer we met de kinderen in de stad iets willen doen, is het niet gemakkelijk om hen mee de roltrap op te nemen. Ook vandaag heb ik mijn zoontje bij dus het is fijn dat we in de lift kunnen vertoeven.”

“Hij is mooi geschilderd”, zegt Kurt Van Vlem terwijl hij de lift bewondert. “Ik heb een zware elektrische fiets en die zet ik liever in de lift.” De fietserstunnel gebruiken is voor hem tijdverlies omdat hij dan helemaal om moet rijden. “Het was altijd iets hier, zo waren er ook problemen met de roltrappen af en toe. Hopelijk is de lift op rechteroever ook snel gemaakt en kan hij er weer voor honderd jaar tegen.”

De werf is verplaatst naar de andere kant van de tunnel. De renovatie van die lift zal ook ongeveer vijf maanden duren.

Joke Van Noten (36) en haar zoontje. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

 ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER