Schooldirecteur ontslagen na pesten personeel

 ©  LWH

Directeur E.H. van de freinetschool De Pit in Diest is ontslagen. Het ontslag volgt na klachten over grensoverschrijdend ­gedrag tegenover personeels­leden.

lw

‘De raad van bestuur van scholengroep Adite heeft ­beslist om de directeur van de freinetbasisschool in Diest niet langer met die opdracht te ­belasten’, zegt algemeen ­directeur Gert Van Passel van scholengroep Adite, waartoe de basisschool De Pit hoort. ‘Aan deze beslissing zijn een uitgebreide procedure en een onderzoek voorafgegaan. Op basis van het onderzoeksrapport heeft de raad van bestuur beslist de aanstelling van de directeur te beëindigen.’

De directeur was al sinds begin vorig schooljaar op ­non-actief geplaatst. In totaal heeft een twintigtal personen melding gemaakt van ongewenste aanrakingen, deni­grerend taalgebruik en pesterijen. Er zijn geen meldingen van opgepast gedrag tegenover kinderen.

Naast de meldingen van het grensoverschrijdende gedrag is er ook sprake van manipulatie van personeelsleden, waarbij medewerkers tegen elkaar werden opgezet. De meldingen werden onderzocht door een onderzoekscel binnen het gemeenschapsonderwijs, onafhankelijk ten opzichte van scholengroep Adite. Bij de politie zijn er geen klachten over de gemelde zaken ingediend.

De groep heeft vestigingen in de regio Diest, de regio Aarschot en de regio Tessenderlo in Limburg. Freinetschool De Pit werd in 2007 opgericht. De school was eerst gevestigd in Webbekom, maar verhuisde nadien naar de huidige locatie. De ontslagen directeur stond al van de periode in Webbekom aan het hoofd van de school.