Radio 2

3 dure fietsen gestolen van profrenner Andreas Goeman

Bij beginnend profrenner Andreas Goeman uit Denderleeuw zijn 3 dure fietsen gestolen. De diefstal gebeurde vorige week al, maar raakte nu pas bekend. Op camerabeelden is te zien hoe een man met een koersfiets en een tijdritfiets door de straat achter het huis van zijn ouders reed. Andreas had zijn fietsen in het tuinhuis van zijn ouders gestald.

De diefstal kwam pas aan het licht toen de vader van Andreas het tuinhuis wilde opruimen. De deur bleek geforceerd en de mountainbike, koersfiets en tijdritfiets van Andreas waren verdwenen. De 3 fietsen samen zijn om en bij de 15.000 euro waard. Toen hij aangifte deed bij de politie, kreeg Andreas te horen dat het waarschijnlijk het werk is van een bende die de fietsen heel snel naar het buitenland versast. Enkele weken eerder probeerden ze ook al toe te slaan bij een fietshandelaar in deelgemeente Iddergem.

De diefstal levert Andreas niet alleen een financiĆ«le kater op, maar ook een emotionele: "Het gaat hem ook niet enkel om de financiĆ«le waarde, maar ook de emotionele en de tijd die ik erin gestoken heb om tot het professioneel niveau te komen dat ik nu als wielrenner heb. De diefstal bij mij heeft ook collega-renners wakkergeschud: toen ik gisteren een wedstrijd reed reageerde iedereen vol ongeloof en het deed hen ineens ook nadenken op welke manier ze hun materiaal nog beter kunnen beschermen."Ā 

Meest gelezen