© sassuolocalcio.it

Kristian Thorstvedt verlaat KRC Genk voor Serie A-club Sassuolo: “Dankbaar voor mijn tijd in Genk”

De transfer hing al een tijdje in de lucht, sinds dinsdagochtend is het ook officieel: Kristian Thorstvedt verlaat KRC Genk voor een Italiaans avontuur bij US Sassuolo. De 23-jarige Noor zette er zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Met de overgang is een bedrag van om en bij de 10 miljoen euro gemoeid.

Pieter Vanlommel

Als 19-jarige knaap streek Kristian Thorstvedt begin 2020 neer in Genk, dat hem voor de bescheiden som van 1,5 miljoen euro had losgeweekt bij het Noorse Viking Stavanger. In de Cegeka Arena groeide hij al snel uit tot een nuttige pion op het middenveld. In totaal kwam hij in 87 wedstrijden in actie in het blauw-witte shirt. Daarin scoorde hij 17 keer en gaf hij zes assists.

Opener tegen Juventus

Zijn sterke prestaties in Genk maakten van de struise middenvelder een Noors international. Intussen verzamelde hij al 17 caps. Het hoogtepunt in zijn periode als Genkie was de bekerwinst in 2021. Thorstvedt verlengde in april nog zijn contract, maar dankzij een opstapclausule kan hij nu zijn Italiaans avontuur bij Sassuolo tegemoet gaan.

 ©  Dick Demey

Zijn nieuwe club eindigde afgelopen seizoen elfde in de Serie A. Op 8 augustus opent Sassuolo het nieuwe seizoen met het Coppa Italia-duel tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Modena en Catanzaro. Een week later staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dat is meteen een kraker: Sassuolo mag dan op bezoek bij Juventus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ex-Kanarie als ploegmaat

In het Mapei Stadium, de thuishaven van Sassuolo, krijgt Thorstvedt de taak om coach Alessio Dionisi te overtuigen van zijn kwaliteiten. Voor de positie van aanvallende middenvelder krijgt de Noor stevige concurrentie van de 22-jarige Italiaanse international Davide Frattesi en de Ivoriaanse international Hamed Junior Traoré, al ligt die laatste in de lappenmand met een gebroken middenvoetsbeentje. In de selectie zien we ook één oude bekende: doelman Alessandro Russo speelde vorig seizoen enkele maanden op uitleenbasis voor STVV.

 ©  Dick Demey

Met een videoboodschap op Instagram nam Thorstvedt afscheid van de Genkse fans. “Hey Genkies, de tijd om vaarwel te zeggen is aangebroken”, sprak de Noor. “Mijn tweeëneenhalf jaar in Genk is een periode waar ik met volle teugen van heb genoten, ook al waren er wat ups-and-downs. Ik ben heel dankbaar voor de momenten die we samen hebben meegemaakt. Ik hoop dat ik jullie kan terugzien in de toekomst. Want zoals je weet: eens een Genkie, altijd een Genkie. Forza Racing.”

Intussen zitten ze in de Genkse bestuurskamer niet stil in hun zoektocht naar versterking. Zo zou de Argentijn Nicolas Castro de opvolger moeten worden van Thorstvedt. De transfer zou zo goed als rond zijn, de bevestiging van de eerste Genkse zomeraanwinst kan er elk moment komen.

Aangeboden door onze partners