De voorbije twee zomers zorgden de Nederlandse jongeren voor problemen in de uitgaansbuurt
Volledig scherm
PREMIUM
De voorbije twee zomers zorgden de Nederlandse jongeren voor problemen in de uitgaansbuurt © Benny Proot

Knokke-Heist krijgt komende weken versterking van Nederlandse politie om overlast van uitgaande jeugd tegen te gaan: “Een grote meerwaarde”

Knokke-HeistDe lokale politie Knokke-Heist krijgt vanaf vrijdagnacht bijstand van de Nederlandse politie om overlastproblemen met Nederlandse jongeren aan te pakken. “Traditiegetrouw vertoeven in deze periode veel Nederlandse jongeren in de Knokke-Heistse uitgaansbuurten”, verduidelijkt korpschef Steve Desmet. “De afgelopen jaren zorgde deze doelgroep voor heel wat overlast en was de samenwerking met de Nederlandse politie een grote meerwaarde.”

  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge