Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Gewoonte om zout op je eten te doen kan je jaren van je leven kosten volgens nieuw onderzoek

Volgens een studie van de Tulane Universiteit van Volksgezondheid en Tropische Geneeskunde in New Orleans is er een link tussen een toevoeging van wat zout aan je eten en een vroegere dood. De studie betrok 500.000 Britten van middelbare leeftijd en werd gisteren gepubliceerd in de European Heart Journal. 

  1. Geldt je doktersvoorschrift ook in Spanje? En mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis
    PREMIUM

    Geldt je dokters­voor­schrift ook in Spanje? En mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis

    Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je medicatie best in je gewone of handbagage? De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) geeft advies zodat je in de paasvakantie helemaal voorbereid op reis kan vertrekken: “Voor sommige pijnstillers en ADHD-medicijnen heb je een medische verklaring nodig.”
  2. 2,5 procent van de mannen heeft een ‘micropenis’: “Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen”
    PREMIUM

    2,5 procent van de mannen heeft een ‘micropenis’: “Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen”

    “It’s not the size of the ship but the motion of the ocean.” Het is een zinnetje dat uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent) frequent bovenhaalt bij bezorgde mannelijke patiënten. “Vaak is penisstress nergens voor nodig, maar toch komen er ook regelmatig mannen op consultatie die wél over een micropenis beschikken”, zegt hij. Wanneer spreken we officieel over een micropenis? Vormt dat gebrek aan lengte een probleem bij seks en vruchtbaarheid? En kan je er iets aan doen?