©  BELGA

Coronapandemie “nog lang niet voorbij”, waarschuwt WHO

De coronapandemie is “nog lang niet voorbij”. Dat heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus dinsdag meegedeeld tijdens een persconferentie.

Bron: Belga

“Nu het aantal ziekenhuisopnames en de overdracht van COVID-19 toenemen, moeten de regeringen teruggrijpen naar beproefde maatregelen zoals mondmaskers, een betere ventilatie en screening- en behandelingsprotocollen”, vervolgde de WHO-topman.

De WHO blijft de coronapandemie ook nog altijd classificeren als een “noodtoestand van internationaal belang op het gebied van de volksgezondheid”, het hoogste waarschuwingsniveau.

De Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde voorts dat het alsmaar moeilijker wordt om de impact van nieuwe varianten te monitoren, aangezien er minder getest wordt en de afgenomen testen ook minder vaak worden uitgelezen. 

Boosterprik

Bovendien adviseerde WHO Europa dat mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem en andere kwetsbare personen een tweede boostershot tegen COVID-19 zouden moeten krijgen. Het schaart zich daarmee achter een soortgelijk advies van de Europese Centra voor ziektebestrijding en -preventie (ECDC).

De WHO adviseert de 53 landen van de regio voorts hun inspanningen op te voeren om ervoor te zorgen dat alle primaire en eerste boostervaccinaties up-to-date zijn. Het vaccineren van alle mensen die daarvoor in aanmerking komen met het aanbevolen aantal basisvaccins en de eerste boostervaccins moet een prioriteit blijven, zei regionaal directeur Hans Kluge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER