© Wim Hendrix

Weer miserie in avondspits door werken aan Turnhoutsepoort: “Een uur en drie kwartier aanschuiven”

Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout is het stad uitwaarts opnieuw flink aanschuiven geblazen. Bussen, trams en auto’s staan er bijna helemaal stil. “Een uur en drie kwartier”, zegt een buschauffeur.

SaRe

De Turnhoutsebaan is al sowieso niet de vlotst rijdende baan in de stad Antwerpen maar de laatste dagen swingen de files de pan uit. Enerzijds zijn er de werken aan de Noordersingel, daar moet het verkeer in twee richtingen over telkens één rijstrook. Maar nog zeker tot begin volgende week is er een extra hindernis. Voor nutswerken aan verschillende leidingen is op de Stenenbrug, het stuk tussen Turnhoutsebaan en Noordersingel, een diepe sleuf gegraven. Voor die werken is de straat afgesloten.

“Binnen een week klaar”

© Wim Hendrix

Al het verkeer dat Borgerhout uit wil rijden moet nu dus langs de Turnhoutsepoort passeren en wordt niet verdeeld over twee ‘uitgangen’ naar de Singel. De verkeerslichten aan het kruispunt waren niet voorzien op die nutswerken en zijn dus niet aangepast. “De werken zouden normaal drie weken duren”, luidt het bij Eandis. “Ondertussen ziet het er naar uit dat we binnen een week, op dinsdag, klaar zullen zijn. We excuseren ons voor de hinder.”

Het Agentschap Wegen en Verkeer, verantwoordelijk voor de werken op de Noordersingel, probeert ondertussen een oplossing te zoeken. “De signalisatie op de Turnhoutsebaan werd al aangepast zodat auto’s niet meer op de tram- en busbedding moeten rijden”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers.

De Lijn voert aanpassingen door

Omdat gevreesd wordt dat de problemen op de drukke verkeersas nog zeker een week zullen aanslepen heeft vervoersmaatschappij De Lijn al beslist om enkele aanpassingen door te voeren. “Vanaf woensdag wordt bus 19 (Deurne – Centraal Station) ingekort tot aan het Sportpaleis”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. “Daar kunnen reizigers overstappen op trams 2, 3 en 6 die geen last hebben van de verkeersdrukte.” Tramlijnen 10 en 24 worden aan de Stenenbrug omgeleid naar de Engelselei en komen langs daar terug op de Turnhoutsebaan.

Ook de politie houdt de situatie aan de Turnhoutsebaan in de gaten. “Op strategische kruispunten zullen wij het verkeer zo veel als mogelijk regelen, zo lang als nodig.”

Maandag waren de problemen op hetzelfde tijdstip gelijkaardig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen