Ewan finishte gisteren als allerlaatste.
Volledig scherm
Ewan finishte gisteren als allerlaatste. © BELGA

“We houden ons hart vast”: Caleb Ewan worstelt om te overleven... en de echte Alpen moeten nog komen

Tour de FranceOverleeft Caleb Ewan de Alpen? Na de rit van gisteren in de Tour de France lijkt die kans niet heel groot. Zijn ploeg is bereid om hem over de bergen te sleuren, maar de Australiër laat de kop hangen. Een reconstructie van de lastige dag richting Megève. En dan moeten de echte Alpen nog komen. “We houden ons hart vast.”

6 reacties

  • Randy Brenkers

    2 jaar geleden
    De beste stuurlui zitten weer aan hun toetsenbord. Al de renners uit de tour raken zonder problemen over de bergen. Waar ze moeite mee hebben is de tijdslimiet als gevolg van het moordende tempo. Ik daag iedereen uit die het hier beter weet om iemand als Ewan eens 1 kilometer bergop te volgen. Je zal rap anders piepen.
  • Sophia de smet

    2 jaar geleden
    Een renner die de bergen niet over kan zou beter stoppen met koersen ! Waarom Ewen meenemen? Komt overal tekort ´ net zoals de ganse ploeg eigenlijk ! Veel blabla´ maar als er echt gekoerst wordt vind je ze allemaal achteraan
  • Luc Deville

    2 jaar geleden
    Hopelijk gaat Lotto de rest van dit seizoen en volgend jaar niet nog meer druk op De Lie leggen. De Lie heeft dit jaar al meer gedaan voor Lotto dan grootverdieners Ewan, Wellens, De Gendt en zelfs Gilbert samen. Waarom juist Van Moer en Vermeersch laten wachten? De enige twee die misschien nog iets kunnen betekenen voor Lotto in de overgangsritten. Zelfs als Lotto Pro Tour blijft zullen ze uit eeb ander vaatje moeten tappen. Gelukkig verlaat Mr. uitleg vooraf Wellens volgend jaar de ploeg.
  • Stephan Priem

    2 jaar geleden
    Als je niet een beetje kunt klimmen dan hoor je eigenlijk niet thuis in de Tour, idem voor de Giro en Vuelta.
  • Hugo Verlot

    2 jaar geleden
    Komt duidelijk klasse tekort. Moet liefst over de eindmeet gedragen worden.