©  AFP

Raheem Sterling zwaait Manchester City uit voor een avontuur bij Chelsea: “Ik verlaat de stad als een man”

De Engelsman Raheem Sterling (27) heeft woensdagmiddag op zijn sociale media afscheid genomen van de Manchester City-fans. Met een filmpje aan hoogtepunten uit zeven jaar voetbal bij de Citizens en een persoonlijke tekst wuifde hij de aanhang uit. De flankaanvaller verlaat City voor een avontuur bij Chelsea, waar hij een contract voor vijf seizoenen ondertekende.

Jens Heylen, Jens Jacobs
Bron: BELGA

De Engelse international Raheem Sterling verlaat het Manchester City van Kevin De Bruyne voor een nieuw avontuur Chelsea. In de Britse hoofdstad Londen ondertekende hij een contract voor vijf seizoenen. Met de overgang zou een bedrag van 55 miljoen euro gemoeid zijn.

De 27-jarige Sterling nam eerder op woensdag op sociale media afscheid van de City-fans.“Wat een avontuur is het geweest”, schrijft Sterling aan iedereen die City een warm hart toedraagt. “Ik ben in Manchester aangekomen als twintiger. Vandaag verlaat ik de stad als een man. Bedankt voor jullie eindeloze steun. Het is een eer geweest om het shirt van Manchester City te mogen dragen.”

Sterling, 77-voudig Engels international, won met Manchester City onder meer vier keer de landstitel. Het lukte de club niet de Champions League te winnen. Vorig seizoen verloor Manchester City de finale en dit jaar strandde het schip bij de laatste vier. Voor City speelde Sterling voor Liverpool.

Voor Chelsea is het de eerste inkomende transfer sinds de club eind mei overgenomen werd door de Amerikaanse zakenman Todd Boehly. Ook Romelu Lukaku ligt nog in Londen onder contract, maar de Rode Duivel werd tot eind dit seizoen, en zonder aankoopoptie, uitgeleend aan de Italiaanse vicekampioen Inter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer