“Meer wielen dan hersencellen”: schepen woest op anonieme ‘fietsvandaal’ die spoor trekt door pas gegoten beton

Er is een ‘betonrijder’ aan de slag in Aarschot. Schepen Gerry Vranken begrijpt niet wat die man of vrouw bezielt.  © DVG

Langdorp -

Voor een fietser in Aarschot blijken de gravelwegen van Dwars door het Hageland niet voldoende. Hij/zij koos voor een tocht door een pas gegoten betonnen fietspad. Straffe toer, maar is het misschien vandalisme?

Dirk Van de gaer

Over een lijn van bijna 50 meter lopen fietssporen door pas gegoten beton: wie dit achterliet, moet haast over straffere benen dan Wout Van Aert beschikken. Dit gebeurde zopas langs de Gijmelsesteenweg in Langdorp. Hier lagen de opgebroken fietspaden rechts in de richting van Wolfsdonk al maanden open, tot grote frustratie van de bewoners. De aannemer had steeds weer een uitvlucht voor de vertraging, tot dat schepen van Openbare Werken, Gerry Vranken (Open VLD) teveel werd.

Vranken vorderde, gezien de tekortkoming van de aannemer, een andere aannemer die de klus op korte tijd kon klaren. En dat gebeurde ook. Maar het goede nieuws voor sommige bewoners en voor de schepen was van korte duur.

Vijftig meter

“Een of andere snoodaard is met zijn of haar fiets erin gelukt om maar liefst bijna 50 meter door het pas gegoten betonnen fietspad te rijden. Het gevolg is een levensgevaarlijke geul, wat dus niet verantwoord is om fietsers langs te sturen.”, zegt schepen Vranken. “Erg dat iemand met meer wielen dan hersencellen zo een spoor kan trekken. Dit is puur vandalisme en het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het is gewoonweg laf.”

De aannemer was nog volop aan de slag op de Gijmelsesteenweg met het gieten van de fietspaden, maar kon de fietser niet identificeren. Ondertussen werden al camerabeelden bekeken, maar dat kon nog niet leiden tot het herkennen van de snoodaard. Er werd wel PV opgemaakt bij de politie en er wordt gevraagd naar getuigenissen.

Terug uitfrezen

“Wie dit heeft gedaan, beseft niet wat voor ellende het veroorzaakt voor de omwonenden. Die geul kan niet zomaar aangevuld worden. Dat moet terug uitgefreesd worden en opnieuw deftig gegoten. Wie doet nu zoiets, bij mensen die al maanden wachten op de einde van de werken”, zegt Vranken.

Omdat er ook al op andere plaatsen dergelijke zaken gebeurden, hoopt de stad dat getuigen zich kenbaar maken. “We willen steeds dat de last door wegenwerken zo beperkt mogelijk zijn. Het is dan ook belachelijk wanneer dit extra lang duurt door vandalisme”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen