Rechts Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA). © Eneco/Photo News

Treft knip in groenestroomcertificaten van Zuhal Demir ook particuliere zonnepaneeleigenaars?

Het voorstel van Vlaams energieminister Zuhal Demir om de komende jaren 1,2 miljard euro groenestroomcertificaten te schrappen, dreigt ook scholen, rusthuizen, ocmw’s, ziekenhuizen, landbouwers en zelfs particuliere zonnepaneeleigenaars te treffen. Dat blijkt uit studiewerk van de sector en een advies van de Inspectie van Financiën. “Als de groene­stroom­cer­ti­fi­ca­ten wegvallen, is dat een groot probleem voor de financiën van onze school.”

151 reacties

  • Angelo ledda

    2 jaar geleden
    Demir kan het altijd goed verpakken maar boer let op u ganzen ....daarna vervalt ze in rondje is de schuld van desnoods 100jaar geleden maar nooit haar schuld ..heeft een groot kruis op haar voorhoofd .
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Ik heb panelen gelegd toen er geen certificaten meer uitgedeeld zouden worden, installatie en opbrengst berekend op enkel terugdraaiende teller; toen ineens prosumententarief betalen maar dan kreeg ik wel GSC (?!) habbekrats, dekt niks, maar goed, toen ineens dat met de terugdraaiende teller; compensatie een vergoeding van niks. Heb gelukkig die meter nog buiten weten houden, maar nu dit weer! Ik zal nog es iets groens doen! Let op met uw warmtepomp waterput en E-car ! U bent de volgende
  • Jean Stroobants

    2 jaar geleden
    Nog maar eens een bewijs dat de overheid niet te vertrouwen is. Alles wat vandaag beslist wordt kan morgen ongedaan gemaakt worden. Iedereen verzuipt in de rekeningen van gas en elektricitiet, de overheid geeft een lachertje aan het volk, en ipv de nutsbedrijven te verplichten hun onrechtmatige verhoging stop te zetten kiezen ze ervoor om de nutsbedrijven een extra belasting op te leggen. Verzuip maar dierbare belgen !
  • Marc Huyghe

    2 jaar geleden
    Laten bestaan maar een Freja tax leggen van 75% op de reeds terugbetaalde installaties.
  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Zoals de slimme nieuwe stroomteller die verplicht word, bedankt zal aan u denken in 2024