Politie van Sint-Niklaas waarschuwt voor afpersing: "Inwoners krijgen brief waarin ze beschuldigd worden van zedenfeiten"

De politie van Sint Niklaas waarschuwt voor een opvallend geval van oplichting. Heel wat inwoners hebben een brief gekregen waarin ze zogezegd door de politie worden beschuldigd van zedenfeiten. "Dat klopt niet, de politie heeft hier niets mee te maken en er is geen sprake dat wij dergelijke brieven versturen", zegt Kim Maes van de politie van Sint-Niklaas. 

"We hebben niets te maken met de brief", zegt Kim Maes van de politie."Het gaat hier om een opmerkelijk geval van afpersing. Inwoners krijgen een brief, zogezegd van de politie dat ze worden beschuldigd van zedenfeiten. De brief doet al een tijdje de ronde, maar gisteren belden meerdere bezorgde inwoners om dat te melden en uitleg te vragen. Vandaar dat we nog eens oproepen om niet op de brief te reageren en zeker geen geld over te schrijven"

Negeer de brief, het gaat puur om afpersing

Kim Maes, politie Sint-Niklaas

Dergelijke vorm van oplichting gebeurt vaak via het internet, maar in Sint Niklaas gaat het om een brief, met het logo van de Federale Politie. " Een tiental inwoners hebben ons gisteren opgebeld. We konden iedereen gerust stellen en hen duidelijk laten weten dat het hier duidelijk om afpersing gaat. We hebben geen weet van mensen die al betaald hebben, want niemand heeft al een klacht ingediend. We weten voorlopig ook niet wie de brief heeft verstuurd, maar nog eens ga er niet op in, het klopt niet", waarschuwt Kim Maes nog. 

Radio2

Meest gelezen