© Photo News

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Thibaut Courtois reageert voor het eerst op mogelijke overstap naar Real Madrid

Doelman Thibaut Courtois heeft voor het eerst de stilte doorbroken over zijn mogelijke transfer naar Real Madrid komende zomer. De doelman wordt al langer nadrukkelijk in verband gebracht met de Spaanse topclub en zelfs Chelsea-spits Diego Costa heeft de Londense club al gewaarschuwd voor een mogelijk vertrek van Courtois. Op de Spaanse radio schonk Courtois klare koffie. “Ik focus me op Chelsea.”

wic, jtp

Volgens het Spaanse AS belde radiostation Onda Cero Courtois op voor een praatje op woensdag. In het programma El Transistor werd Courtois gevraagd of hij een terugkeer naar Madrid zou zien zitten. Courtois speelde natuurlijk al voor Atlético Madrid tussen 2011 en 2014 en spreekt vloeiend Spaans. De doelman was echter categoriek in zijn antwoord: “Neen. Momenteel heb ik het goed bij Chelsea. Ik geniet van de successen hier en focus me nu op Chelsea.”

“Real Madrid heeft Courtois nodig”

Chelsea-aanvaller Diego Costa waarschuwde zijn club dat Real Madrid komende zomer wel eens zou kunnen komen aankloppen voor Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois. “Real Madrid heeft mensen als Courtois nodig”, zei hij onomwonden bij het Spaanse radiostation Cadena Cope.

De Spaanse Braziliaan toonde zich na de gewonnen topper tegen Manchester United verrassend open over de geruchten dat Real Madrid interesse zou hebben in Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard. De topschutter van The Blues stak niet weg dat hij de twee Belgen een verrijking zou vinden voor de Koninklijke. Vooral over onze nationale nummer één was Costa categoriek: “We weten dat Courtois van Spanje houdt”, vertelde hij aan het Spaanse radiostation Cadena Cope. “Zijn familie woont er. Hij is een geweldige doelman en Real Madrid heeft mensen als hij nodig.”

Het zou slecht nieuws zijn voor Chelsea als Real Madrid Hazard en Courtois komt halen. Eden is de beste, hij is echt top. Barcelona en Real Madrid zullen hem in de gaten houden en als zo’n team komt aankloppen, moet je erover denken te vertrekken. Het is normaal dat zulke ploegen hem het hof maken, maar ik hoop dat Hazard niet vertrekt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal