©  Sirotti / Icon Sport

Geraint Thomas (vierde in de stand) verwacht spektakel op Alpe d’Huez: “Ik verwacht opnieuw grote verschillen”

Geraint Thomas is aan een uitstekende Ronde van Frankrijk bezig. De Brit staat voorlopig vierde in het klassement, maar is aan het groeien in deze Tour. “Gisteren was gek, ik verwacht dat het vandaag rustiger zal zijn. Maar in deze Tour heb ik alles al gezien”, aldus Thomas.

Jens Jacobs

Geraint Thomas was gisteren de enige die de aanvallen van Jumbo-Visma en Tadej Pogacar op ge Galibier kon beantwoorden. De Britse ex-Tourwinnaar staat momenteel vierde in het klassement en verwacht dat er ook vandaag grote verschillen zullen zijn aan de meet. “Ik denk dat het er vandaag misschien iets gecontroleerder gereden zal worden, een beetje zoals in de Sky-dagen”, blikt de Brit vooruit voor de camera van Sporza. “Maar in deze Tour heb ik al alles gezien, dus ik ga geen voorspellingen doen. We gaan hoe dan ook Alpe d’Huez heel snel omhoog vliegen, boven zullen de verschillen weer groot zijn.”

Gisteren zat Thomas op de eerste rij om het steekspel tussen Jumbo-Visma en Tadej Pogacar te volgen. “Het was echt gek. Op een bepaald moment deden we echt sprintjes van zo’n 30 seconden. Ik heb gewoon geprobeerd om te volgen als toeschouwer. Het was een gekke dag.”

“Jumbo heeft hier het sterkste team, dat werd gisteren duidelijk. Ze zullen controleren, maar tegenwoordig is niets zeker. Ik zie Tadej Pogacar vandaag wachten tot op de Alpe d’Huez, maar met hem weet je nooit. Ik vond het leuk om de rit van gisteren op die manier mee te maken, het is niet echt iets dat we gewoon zijn in de Tour. We zijn klaar voor elk mogelijk scenario vandaag.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer