Rechtbank Tongeren
Volledig scherm
Rechtbank Tongeren © Mine Dalemans

Tongerse huisarts die weigerde mondmasker te dragen in praktijk krijgt lagere straf in beroep

TongerenEen Tongerse huisarts is in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 4.000 euro. Tijdens de tweede coronagolf had ze een affiche opgehangen in haar praktijk, waarop ze meedeelde geen mondmasker te dragen. De straf is aanzienlijk lichter dan de straf die de politierechter vorig jaar uitsprak.

  1. Limburgse economie in eerste kwartaal terug aangetrokken: “Die tendens zal zich ook in het tweede kwartaal doorzetten”

    Limburgse economie in eerste kwartaal terug aangetrok­ken: “Die tendens zal zich ook in het tweede kwartaal doorzetten”

    Uit de de meest recente conjunctuurbarometer van Voka - KvK Limburg blijkt dat tijdens het eerste kwartaal van 2024 de economische activiteit in Limburg terug is aangetrokken. “De conjunctuur terugval, die de provincie sinds midden 2023 in zijn greep hield, lijkt daarmee tot het verleden te behoren”, klinkt het. Volgens het ondernemersnetwerk zal deze expansieve tendens zich ook tijdens het tweede kwartaal doorzetten en mogelijk pas tegen het einde van de zomer aan slagkracht verliezen.
    Hasselt
  2. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt