© VTM

Emotioneel weerzien met Sergio in ‘Mijn Pop-up’: “Ik heb nog nooit zoveel geweend”

Na de zware klap van het verlies van zijn zoontje was sterrenchef Sergio Herman even niet meer te zien in VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’. Vroeger dan verwacht beslist Herman om de draad weer op te pikken. “Laten we er gewoon in vliegen.”

mrra

Het is een emotioneel weerzien met medejuryleden Sepideh en Gert Verhulst. Op de vraag: “ça va, maat?” blijft Sergio Herman veelzeggend zwijgen. “Ik denk dat ik afgelopen week, zo veel tranen heb laten vloeien dat er geen meer overblijven. Het is echt verschrikkelijk geweest.” Maar hij wil absoluut zijn steentje blijven bijdragen in het programma. “Laten we gewoon erin vliegen. Ik wil de duo’s blijven begeleiden, zodat ze blijven groeien.”

Ze staan immers op een cruciaal punt in het programma. Het doek is net gevallen over de eerste pop-up in Kortrijk. Dat wil zeggen dat de volgende sluiting sowieso plaatsvindt in Antwerpen. Madam P., TJOP’S of Het Vijfde Element: één van de drie pop-ups zal binnenkort de deuren voorgoed moeten sluiten. Hun lot ligt in handen van juryleden Gert, Sergio en Sepideh.

De juryleden brengen -opnieuw met zijn drieën- een bezoek aan de pop-ups en zullen nadien een ster uitreiken. Die is niet alleen 2000 euro waard, maar biedt in Antwerpen eveneens een vrijstelling voor de nakende nominatie. De duo’s beseffen maar al te goed dat er veel afhangt van het jurybezoek en bereiden zich zo goed mogelijk voor op hun komst… “We zijn in vorm!” klinkt het bij beide teams.

Sergio is lovend over Het Vijfde Element: “Emily, dat is iemand die ik wel graag in mijn team zou hebben”, vertelt hij. Gert gaat dan weer voor Madame P., wanneer hij in één keer één van hun gerechtjes in zijn mond onder lachende goedkeuring van Sepideh en Sergio: “Tja, als ge me uitdaagt, dan hebt ge prijs!”

© VTM

De duo’s in Kortrijk krijgen ondertussen een extra opdracht van Evi. In de lege pop-up van hun oude buren Fanny en Veronique moeten ze voor één dag een take-away restaurant openen. Hun taak is niet min, want Leena en Mitchell moeten samen maar liefst 100 meeneemgerechten bereiden. Leena is er niet gerust op om naast de meer ervaren chef Mitchell in de keuken te staan. “Het is niet dat het oorlog is, maar het is niet meer spelen, hé. Iedereen is echt concurrentie nu”, zegt Mitchell nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER