©  Twitter Real Madrid

Daar is hij weer! Eden Hazard meldt zich op training bij Real Madrid (en kan dit seizoen wel eens op nieuwe positie uitgespeeld worden)

De vakantie van Eden Hazard zit erop. De Rode Duivel meldde zich vandaag weer op training bij Real Madrid. Na het Nations League-vierluik in juni kon Hazard genieten van enkele weken welgekomen rust, maar nu moest hij net als heel wat andere spelers weer naar het trainingscentrum van Real afzakken.

Maarten Vanhoof

Hazard miste door een operatie aan de enkel - een plaatje dat hem al jaren hinderde moest verwijderd worden - eind vorig seizoen heel wat wedstrijden, maar was er wel bij toen Real zegevierde in de Champions League. Daarna maakte de winger in de Nations League bij de Rode Duivels broodnodige minuten. In de wedstrijd tegen Polen was hij goed voor een assist.

Hazard gaf op een persconferentie toen ook duidelijkheid over zijn toekomst. Hij gaf aan dat een vertrek bij Real deze zomer niet aan de orde is. “Ik heb er nooit aan gedacht om te vertrekken. Ik wilde niet vertrekken. Ik weet dat ik iets kan bijbrengen als ik op mijn niveau geraak. Ik moet gewoon weer spelen om de oude, de echte Eden Hazard te worden.”

Valse spits?

En dat blijkt nu dus, want Hazard begint met de Koninklijke gewoon aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. En deze zomer doet hij dat in perfecte vorm. Dat was vorige seizoenen al eens anders. Zeker het eerste jaar bij Real kreeg Hazard met flinke kritiek af te rekenen omdat hij met overwicht uit vakantie terugkeerde.

Maar dit seizoen dus niet. Carlo Ancelotti toonde zich zelfs bijzonder tevreden met de eerste training van de Rode Duivel. Meer nog, Ancelotti hintte dat hij Hazard dit seizoen wel eens op een andere positie zou kunnen uitspelen. “Ik speel met het idee om Hazard uit te proberen als valse 9. Hij kan op die positie nuttig zijn voor ons.”

Door het vertrek van Luka Jovic naar Fiorentina zou Hazard zo wel eens de doublure van Karim Benzema kunnen worden. Het is een positie waar de winger bovendien al de nodige ervaring heeft. Bij Chelsea speelde Hazard namelijk zowel onder Antonio Conte als Maurizio Sarri een aantal wedstrijden als valse spits.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer