© atv

Van corruptie verdachte douanier mag gevangenis verlaten met enkelband

Antwerpen, Waasland -

De 58-jarige douanier die ervan verdacht wordt hulp te hebben geboden aan drugsbendes, mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat besliste de kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) donderdag. De man was eind juni opgepakt op zijn werk in de Antwerpse haven.

sare, jtp

“Deze beslissing betekent dat mijn cliënt eindelijk terug kan naar zijn gezin. Hij heeft altijd betwist dat hij iets met het drugsmilieu te maken heeft”, zegt zijn advocaat Mathias De Daele. “We zullen de onschuld van onze cliënt aantonen voor de correctionele rechtbank.”

Tijdens het uitlezen van de gekraakte berichten uit de geëncrypteerde chatdienst Sky ECC zagen speurders dat twee vermoedelijke drugscriminelen met elkaar chatten over een douanier die in de haven van Antwerpen werkte en ingeschakeld zou worden door de criminele organisatie. Hij zou hebben moeten helpen bij de invoer van partijen cocaïne.

De 58-jarige man, een Waaslander, werd eind juni op zijn werk in de haven van Antwerpen opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie. De raadkamer besliste begin juli om de man onder elektronisch toezicht te plaatsen, maar daartegen ging het parket toen in beroep. (sare, jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV