Het Waalse straatbeeld een dag na de overstromingen (links) en een jaar erna (rechts).
Volledig scherm
Het Waalse straatbeeld een dag na de overstromingen (links) en een jaar erna (rechts). © AP

IN BEELD. Wallonië tijdens en 1 jaar na de overstromingen

Exact een jaar geleden werd Wallonië getroffen door zware overstromingen. Aan de hand van foto’s van persagentschap ‘Associated Press’ kunnen we de toestand een jaar geleden vergelijken met het huidige straatbeeld. Het water is verdwenen, maar de sporen van de ramp zijn op sommige plekken nog steeds zichtbaar.

4 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Heel juist, Ives ! Als Zelensky een video show online zet, springt iedere regering in de EU in het gelid, Decroo inbegrepen. Er is véél, véél te weinig gedaan voor de mensen die in de overstromingen gezeten hebben ! Er zijn nog altijd mensen die op vergoedingen wachten.
  • Jos Brems

    2 jaar geleden
    De federale regering heeft weinig gedaan om die mensen te helpen. Ze strooien liever met geld in het buitenland , dat past beter in hun carrièreplanning.
  • Rik Bogaert

    2 jaar geleden
    Wat zei De Cro net in het nieuws? Er zijn helden geboren na de ramp? De mensen die belangeloos zijn gaan bijspringen. Dat kan je in iedervgeval van de federale regering NIET zeggen! Ze deden gewoon niks.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Had dit in Oekraïne gebeurt dan had de regering direct met miljarden gegooid maar in Wallonië geen interesse wij mogen ons plan trekken en betalen voor anderen.