Foto: Radio 2

Antwerpen bouwt feestje op de Grote Markt met internationaal publiek van Tomorrowland: "Dit is mijn levenselixir"

Drie donderdagen op rij verwelkomt de stad Antwerpen honderden People of Tomorrow, oftewel festivalgangers van Tomorrowland. Zij maken kennis met de troeven van de stad voordat hun festivalweekend begint. Maar toch wordt er vandaag al een feestje gebouwd op de Grote Markt. 

In samenwerking met de organisatie van Tomorrowland verwelkomt Antwerpen vandaag de eerste groep festivalgangers. In afwachting van de start van het festival morgen kunnen de feestvierders vandaag al terecht in Antwerpen. Het internationale publiek is vandaag aangekomen via Het Steen. Op de planning staan genieten van frietjes met stoofvlees op Sint-Jansvliet, het Hendrik Conscienceplein bezoeken, hun vlag ophalen in de Handelsbeurs en de skyline van de stad bewonderen vanuit het reuzenrad The View.  Hetzelfde programma wordt nog eens herhaald op 21 en 28 juli. 

Lees verder onder het verslag ter plaatse op radio2 in Antwerpen.

DJ in het stadhuis

Vandaag en op 28 juli eindigt de dag met een dansfeest op de Grote Markt. Daar krijgen de festivalgangers van 15.00 uur tot 18.30 uur een voorproefje van het feestgedruis van de komende dagen. Een DJ voorziet hen van live muziek. En dat valt in de smaak, zo vertelt een Nederlandstalige feestvierder. "Dit is mijn levenselixir. Het is de enige drug die ik neem. Ik rook of drink niet. Dit houdt mij in leven." Zij staat er te dansen tussen festivalgangers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Egypte, Canada, ... Maar ook Antwerpenaren kunnen gratis mee feesten. 

Om 18.30 uur lopen de festiviteiten ten einde. Het internationale publiek vertrekt dan naar DreamVille, de camping van Tomorrowland. Daar zullen ze samen met zo'n 38.000 andere kampeerders 'The Gathering' of het openingsfeest vieren. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen