Eric Wittouck zette in 2020 zijn luxejacht Exuma te koop voor bijna 20 miljoen euro. Het is onduidelijk of het intussen verkocht is.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Wittouck zette in 2020 zijn luxejacht Exuma te koop voor bijna 20 miljoen euro. Het is onduidelijk of het intussen verkocht is. © Fraser

Rijkste Belg keert zichzelf duizelingwekkend dividend van 2 miljard euro uit: waar komt dat geld vandaan?

De 75-jarige Belg Eric Wittouck heeft zichzelf een superdividend van maar liefst 2 miljard euro uitgekeerd. Wie is die mediaschuwe miljardair en hoe kwam dit fortuin in zijn handen terecht?

92 reacties

  • Danny duyvejonck

    2 jaar geleden
    inderdaad Elke , iedereen zou dat wel eens willen weten denk ik, dat zal procentgewijs heel waarschijnlijk veel minder zijn dan de gewone werkmens .
  • Gil Polet

    2 jaar geleden
    Slim investeren, vooruitziend denken, en toch ook risico's durven nemen, dat is ondernemen! De factor geluk, hoe klein ook, is heel belangrijk, zonder dat zal je nooit slagen.
  • Pierre Jacobs

    2 jaar geleden
    Hoeveel ? zullen we nooit weten maar een ding is zeker, op dividenden worden belastingen betaalt af gehouden aan de bron. Het bedrijf mag geen dividenden toekennen indien er geen belastbare (voor de firma) is. Investeren in winstgevende bedrijven is de kunst. Vandaag is het zeer belagrijk attent te zijn gedurende de lessen boekhouden.
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    2 jaar geleden
    Het is een investeerder, zijn vermogen zit volledig in aandelen in bedrijven die duizenden mensen werk verschaffen, wat is daar verkeerd aan ?
  • Johan Plasschaert

    2 jaar geleden
    Waar dat geld vandaan komt, is dat een grap misschien!!!!!! Ieder normaal mens weet dat toch, of zijn er geen normale mensen meer, in ieder geval zijn familie zal er ten volle van genieten eens hij naar de eeuwige jachtvelden vertrekt.........