BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Slechts 333 kandidaat-artsen en -tandartsen slagen voor toelatingsexamen in Wallonië en Brussel

Van de 5.486 kandidaat-artsen en kandidaat-tandartsen die in de Franse Gemeenschap op 5 juli deelnamen aan het toelatingsexamen, zijn slechts 333 kandidaten geslaagd (iets meer dan 6 procent). Dat meldt de Académie de recherche et d'enseignement supérieur (Ares).

  1. Medische secretaresses staan al twee jaar discreet in de frontlinie: “Mensen reageren al eens boos, maar daar mag de volgende patiënt niet de dupe van zijn”
    PREMIUM

    Medische secretares­ses staan al twee jaar discreet in de frontlinie: “Mensen reageren al eens boos, maar daar mag de volgende patiënt niet de dupe van zijn”

    Ze luisteren, ze hebben geduld, ze anticiperen en ze plannen: medische secretaresses zijn de helden van de zorg die nog niet de lof kregen die ze verdienen. Met de omikronpiek in het vooruitzicht brengen we daar graag verandering in. Maak kennis met Kelly (31), die aan de slag is in een bloeiende huisartsengroepspraktijk, en met Annemie (39), die werkt voor een telesecretariaat met enkele honderden aangesloten artsen. “Soms vragen mijn collega’s en ik ons af: wat deden wij eigenlijk toen er nog geen corona was?”
  2. INTERVIEW. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers: “Toen ik mijn lief vroeg om te trouwen, was ze geschokt. ‘Moet dat echt?’, zei ze”
    PREMIUM
    12

    INTERVIEW. Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers: “Toen ik mijn lief vroeg om te trouwen, was ze geschokt. ‘Moet dat echt?’, zei ze”

    “Mensen geloven me niet altijd als ik het zeg. Maar misschien ga ik wel lesgeven in Brussel. Of olijven kweken op een berg in Italië.” Als oorlogscorrespondent leeft Robin Ramaekers op het ritme van conflict. Maar het leven is méér dan Gaza en Oekraïne. “Ik heb twee dochters, de dag waarop mijn job hen bang maakt, zal de dag zijn waarop ik mezelf in vraag stel.”