Het topstuk De Serenade van Jacob Jordaens was al te zien in Talinn en Haarlem en reist nu mee naar Denver. ©  RR

Oude meesters uit collectie Fernand Huts reizen naar prestigieuze expo in Verenigde Staten

Antwerpen -

Honderdtwintig oude meesters van de Phoebus Foundation van Fernand Huts reizen na de zomer naar de Verenigde Staten. Ze maken deel uit van de prestigieuze expositie Saints, Sinners, Lovers and Fools in het Denver Art Museum. Nadien worden ze ook in Dallas getoond.

Frank Heirman

De tentoonstelling stond al langer in de steigers, maar de coronacrisis zette prestigieuze projecten met dure transportkosten on hold. Op 16 oktober gaat Saints, Sinners, Lovers and Fools, 300 years of Flemish masterworks open in het Denver Art Museum. De instelling maakte eerder al indruk met een tentoonstelling van Venetiaanse meesterwerken en scoorde met blockbusters rond Claude Monet en Frieda Kahlo.

The Phoebus Foundation van Fernand Huts is partner van de tentoonstelling in Denver en leent liefst 120 werken uit. Daar zitten toppers bij van Hans Memling, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en Jacob Jordaens. Saints, Sinners, Lovers and Fools focust niet alleen op ronkende namen, maar wil laten zien hoe kunstenaars naar de samenleving van toen keken.

Het is niet de eerste keer dat The Phoebus Foundation aan een prestigieuze expositie in het buitenland meewerkt. In 2021 presenteerde de stichting al From Memling to Rubens in het Kadriorg Museum in Talinn, Estland, en in het voorjaar liep Thuis bij Jordaens in het Frans Halsmuseum, in het Nederlandse Haarlem. In eigen land organiseert The Phoebus Foundation tot het einde van de zomervakantie Zot van Dimpna in Geel.

LEES OOK. Fernand Huts, een miljardair met vossenstreken

LEES OOK. Fernand Huts, ondernemer en kunstverzamelaar: “Je mag mij kwalificeren bij de jongens die blijven voortspelen”

www.phoebusfoundation.org

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER