© WAS

BASF en stad Antwerpen zetten samen in op technisch talent

De stad Antwerpen en BASF sloegen de handen in elkaar om Antwerpse jongeren te enthousiasmeren voor een studie of job in wetenschap en techniek. Dinsdag werden zes projecten voorgesteld, waaronder het gloednieuwe mini chemiebedrijf van de AP Hogeschool.

Staf De Lie, JAS

Drie jaar geleden ondertekenden chemiereus BASF en de stad Antwerpen het charter ‘Elementen voor Talenten'. Dat resulteerde in zes uiteenlopende projecten die dinsdag voorgesteld werden in Campus Spoor Noord van de AP hogeschool. Dit in aanwezigheid van schepen van Werk Marc Van Peel (CD&V), onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld), schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) en Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen.

Het was daar dat het meest spraakmakende project voorgesteld werd. De AP hogeschool bouwde samen met vakspecialisten van onder andere BASF een mini versie van een chemisch bedrijf. Twee jaar werd er aan gewerkt. Het kostenplaatje: 520.000 euro, waarvan BASF Antwerpen 20% financierde. Studenten elektromechanica kunnen zo getraind worden in procesautomatisering of onderhoudstechniek, maar ook voor andere opleidingen biedt het veel potentieel, zoals energiemanagement, integrale veiligheid en chemie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER