© rr

Antwerpse drugscrimineel ‘De Algerijn’ gearresteerd in Marokko

ANTWERPEN -

De beruchte Antwerpse drugscrimineel Mohamed R.C., bijgenaamd De Algerijn, is gearresteerd in Marokko. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Gazet Van Antwerpen.

vdaa

De uit Borgerhout afkomstige Mohamed R.C. is een beruchte speler in het Antwerpse drugsmilieu. Het Antwerpse parket vervolgt de man in meerdere onderzoeksdossiers rond de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven, corruptie en gewelddelicten. Uit meerdere SKY ECC-berichten zou blijken dat De Algerijn betrokken was bij een aantal aanslagen in het drugsmilieu. Die aantijgingen heeft Mohamed R.C altijd met klem ontkend. Volgens De Algerijn worden belastende chatgesprekken uit SKY door de politie ten onrechte aan hem toegeschreven.

De Algerijn werd aanvankelijk ook aangewezen als brein achter de diefstal van een partij cocaïne met de stempel RM035, maar uit SKY ECC-onderzoek zou zijn gebleken dat de diefstal door andere Antwerpse gangsters werd gepleegd. Die beruchte diefstal was de aanleiding tot een reeks aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu, die uiteindelijk zou leiden tot Operatie Nachtwacht van de Antwerpse politie.

De Algerijn werd ook slachtoffer van een ontvoeringspoging. De poging mislukte en De Algerijn zette vervolgens de achtervolging in op zijn belagers. Die achtervolging eindigde op de Antwerpse Ring. Het snelleresponsteam van de Antwerpse politie kon de Franse ontvoerders klemrijden en arresteren.

Na de ontvoeringspoging vertrok De Algerijn uit Antwerpen. Hij verbleef een tijd in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De jongste tijd verbleef hij regelmatig in Marokko. Woensdag werd hij in Casablanca gearresteerd. Volgens de Marokkaanse pers gebeurde dat op basis van internationale arrestatiebevelen vanuit België.

Meester Sam Vlaminck, de raadsman van Mohamed R.C., wenste donderdag niet te reageren op de arrestatie van zijn cliënt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer