Twintiger zwaar toegetakeld door groep jongeren op oude markt in Leuven: zelfs bewusteloos kreeg hij nog klappen in gezicht

Op de Oude Markt in Leuven zijn twee twintigers woensdagochtend het slachtoffer geworden van zwaar geweld. Zo zwaar, dat de daders voor de rechter zullen moeten verschijnen voor poging doodslag. De twintigers uit Laakdal en Tessenderlo raakten als bij wonder maar lichtgewond.

Omstreeks 6 uur woensdagochtend kregen vijf jongeren om een onbekende reden een discussie met twee anderen. Plots deelde één van de vijf jongemannen een vuistslag uit aan het slachtoffer, dat vervolgens tegen de grond werd gewerkt.

“Gedurende de feiten incasseerde de 20-jarige man uit Tessenderlo, liggend op de grond, verschillende vuistslagen en trappen op het hoofd. Op een gegeven moment verloor hij het bewustzijn, waarna hij nog een aantal slagen in het gezicht kreeg”, klinkt het bij het parket van Leuven.

Bewustzijn verloren

Het tweede slachtoffer, een 21-jarige man uit Laakdal, probeerde verschillende keren tussen te komen in een poging het geweld te doen ophouden. Dat werd hem door de groep jongeren verhinderd, waarbij ook hij een aantal trappen en slagen incasseerde. Eén van de daders tastte na het geweld in de broekzakken van het bewusteloze slachtoffer.

De vijf daders namen na de feiten de vlucht in verschillende richtingen. “De twee slachtoffers verloren het bewustzijn en moesten serieus wat incasseren. Uiteindelijk bleken ze gelukkig wel slechts lichtgewond. Ze hebben geluk gehad in dat opzicht, de gevolgen hadden erger kunnen zijn”, zegt parketwoordvoerster Julie Plevoets.

Zware feiten

De politie slaagde erin alle vijf de verdachten te arresteren. Het gaat om een 19-jarige uit Holsbeek, een 19-jarige uit Herent, een 21-jarige uit Boutersem, een 18-jarige uit Leuven en een 19-jarige uit Lubbeek.

Het parket tilt zwaar aan de feiten en vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van poging tot doodslag, slagen of verwondingen en diefstal. De vijf verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer zal dinsdag beslissen over de handhaving van de voorlopige hechtenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER