© Kioni Papadopoulos

Antwerp moet snel zijn voor nieuwe tribune

Antwerp zal nog flink de handen uit de mouwen moeten steken als het tegen het begin van de nieuwe competitie een nieuwe Tribune I op de Bosuil wil hebben. Na het indienen van een bouwvergunning duurt het nog minstens negentig dagen voor de werken kunnen beginnen.

patrick van de perre

De CEO van kersvers kampioen R. Antwerp FC, Patrick Decuyper, kondigde dinsdag in uw krant aan dat hij tegen de start van de nieuwe voetbalcompetitie in de Jupiler Pro League, eind juli, Tribune I volledig wil vervangen door een nieuwbouw.

Maar voor zover bekend is er bij de stad Antwerpen nog geen bouwvergunning aangevraagd. En dat betekent dat het wel heel krap wordt om de nieuwbouw op de Bosuil tijdig klaar te krijgen. “We zullen de club helpen waar het kan, maar uiteraard zijn wij gebonden aan regels”, zegt Antwerps schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

Concreet betekent dit dat de bouwvergunning correct moet worden aangevraagd en dat Antwerp daarna minstens negentig dagen moet wachten voor de werken kunnen starten.

Op de Bosuil worden de plannen voor een nieuwe tribune opnieuw bevestigd. “We zullen er alles aan doen om dit dossier klaar te krijgen”, zegt de woordvoerder van de kersverse promovendus, Thomas Slembrouck.