© BELGA

Kangoeroes Mechelen versus Kim Mestdagh in Euroleague Women

De loting van de Euroleague Women bracht voor kampioen Kangoeroes Mechelen een poule met onder meer het Italiaanse Schio van Kim Mestdagh.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen, dat vorig seizoen de dubbel (Beker van België en titel) veroverde viert komend seizoen zijn debuut in de Euroleague. De ploeg van coach Arvid Diels zit in poule B met het Hongaarse Sopron (Euroleague winnaar vorig seizoen), Salamanca (Spanje), Landes (Frankrijk) en het Turkse Mersin. De twee overige teams komen uit de kwalificaties van de EuroCup en Euroleague. De winnaar van het duel het Franse Villeneuve D’Ascq, met Hind Ben Abdelkader, en het Spaanse Girona en Botas (Turkije), DVTK (Hongarije) of Ramla (Israël) met Belgisch Speelster van het Jaar Maxuella Lisowa. Kangoeroes Mechelen krijgt volgend seizoen in de Winketkaai dus zeven Europese toppers over de vloer.

Emma Meesseman met Fenerbache Istanbul in poule A

Jammer genoeg geen duel voor Kangoeroes Mechelen versus Emma Meesseman. Meesseman zit met haar nieuwe Europese club Fenerbache Istanbul in poule A en speelt onder meer tegen het Spaanse Valencia, Praag (Tsjechië) en Bourges (Frankrijk) en Virtus Bologna (Italië).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer