Auto over de kop aan station Zonhoven: 40-jarige man levensgevaarlijk gewond en treinverkeer verstoord

Zonhoven -

Op de Engstegenseweg is vrijdagnamiddag een auto uit de bocht gegaan. Het voertuig ramde signalisatiepalen en kwam op z’n dak naast het spoor terecht. De 40-jarige bestuurder uit Zonhoven is levensgevaarlijk gewond. De overweg zal meerdere dagen gesloten blijven voor herstelling.

Marij Wyers

De politie kreeg rond 13.30 uur de melding binnen van het ongeval op de spoorwegovergang. Een aankomende trein kon tijdig stoppen. De passagierstrein hield een tijdlang halt in het station. De sporen werden zo snel mogelijk vrijgemaakt. Het wrak lag naast het spoor. De stilstaande trein kon de rit richting Hasselt vrij snel hervatten. Het treinverkeer tussen Hasselt en Mol was wel een tijdje verstoord.

Het droneteam van de politie Limburg Regio Hoofdstad kwam ter plaatse om de eerste vaststellingen uit te voeren. De bestuurder van de auto, een 40-jarige man uit Zonhoven, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Door de zware schade aan de infrastructuur van de overweg is die meerdere dagen gesloten voor het verkeer. Bestuurders wordt gevraagd om de omleiding te volgen.

Een verkeerslicht vlakbij het station werd omvergereden. ©  Serge Minten

De Engstegenseweg heeft een flauwe bocht even voor het station van Zonhoven. De auto kwam van de baan Hasselt-Eindhoven richting Zonhoven. Mogelijk is het in die bocht misgegaan. Tijdens het slippen heeft de auto signalisatiepalen geraakt. Ook een elektriciteitskast aan de andere kant van het spoor is beschadigd.

 ©  Serge Minten

 ©  Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer