Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse regering stelt beslissing over Ventilus uit tot september; gezinnen blijven buiten schot bij schrappen groenestroomcertificaten

De Vlaamse regering heeft dan toch geen beslissing genomen over het Ventilus-project. Er wordt verder overleg gepleegd met de betrokken burgemeesters, “aan de hand van het rapport van de intendant”. Die geeft de voorkeur aan een bovengrondse leiding, zo werd bekendgemaakt na de ministerraad. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakte daarnaast ook duidelijk dat gezinnen buiten schot blijven bij het schrappen van de groenestroomcertificaten voor zonnepanelen.

50 reacties

  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    allez, waar zijn nu al die Flaminganten die willen dat het land splitst zo snem mogelijk want we doen eht toch allemaal vele beter dan he zuiden etc etc etc. pfff Schaf het egmontpakt is snel af aub. het werkt al 35jaar (of langer) niet. Het wordt enkel slechter en de politici worden rijker en rijker. Echt waar, werk is een keer samen ipv tegen. De burger (allemaal) zijn de politieke propaganda zo beu als koude pap!!
  • jos van dessel

    2 jaar geleden
    Als we democratisch zouden mogen beslissen zal het ondergronds gaan, de beste beslissing op langer termijn. Bedenk dat die gangen/pijpen maar één keer moeten gegraven worden daarna kan men er ook extra/ andere leidingen doortrekken.
  • Jan peeters

    2 jaar geleden
    Vlaamse regering??? Vlaamse knoeiboel, Jambon is nog eens in het land, Demir komt gewoon graag in de krant, doet eigenlijk niks, contract met 3M is één grote klucht, op kap van de bevolking. Ondertussen haalt De Wever uit naar de federale, elke dag aanslag in Antwerpen, veel blabla over zijn war on drugs, constant op reis daarvoor, maar doet niks, enkel langs veel kassa's gaan en zijn zakken vullen, Vlaanderen is één grote puinhoop georganiseerd door NVA, enkel verdeeldheid en haat, degoutant.
  • Peter Nols

    2 jaar geleden
    Wat hadden we meer kunnen verwachten van die caféploeg? Een jaar lang niets beslist of gedaan maar nu zelfs vakantie tot september durven nemen.
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Een regering die naam waardig neemt beslissingen. Bovengronds is de beste keuze. Hou geen rekening met die protesterende groeperingen, die elk initiatief ongunstig beoordelen. Beter nog, vervolg hen voor roekeloos geding. Het bewind die naam waardig beslist. De rest voert uit.