Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Belga

Carl Devos. Het is vijf na twaalf maar Vivaldi toont weinig hoogdringendheid

Vandaag zit Vivaldi voor de achtste keer samen over een mini-pensioenhervorming. De onderhandelingen lopen stroef en slaan wonden, nochtans zal de uitkomst slechts weinig impact hebben op de betaalbaarheid van de pensioenen. Dat de relaties te gespannen zijn bleek ook uit de openlijke confrontatie tussen ministers Van Peteghem (CD&V) en Van der Straeten (Groen) over de overwinstbelasting voor energiebedrijven. De puberale profileringsdrang van enkele partijvoorzitters is niet meer ernstig te nemen, het steekspel tussen regeringsleden des te meer. 

61 reacties

  • Marcel Willems

    2 jaar geleden
    de gewesten afschaffen en meer bevoegdheden geven aan de provincie en gemeenten ,onder toezicht van één federale regering die over gans Belgie kan verkozen worden. Besparing 10 miljard per jaar
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    Deze regering staat onder controle van P. Magnette, daar kan je dus niets van verwachten.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Miszchien moeten ze gewoon eens af van heel dat gediend met arbeider, bediende, ambtenaar, politici, zelfstandig en het gewoon simpel houden : werknemer en werkgever want dat is toch he2l de kwestie. En als minister zijn ze werknemer want WIJ betalen hun facturen. De overheid is werkgever, maar eerder in onderaanneming aan democratie dan wel alleenheerser.
  • Danny janssens

    2 jaar geleden
    Tijd voor de PVDA in de federale regering en een volledige herfederalisering van de bevoegdheden
  • Marinus van Driel

    2 jaar geleden
    Vier stappen. 1)Beginnen met de Groenen en de PS uit de regering te kieperen en de NVA aan boord te hijsen. 2)Alle verschillende sectoriële pensioen WETTEN afschaffen. 3)Dan 1500 € voor iedereen (dus zowel de ambtenaar, zelfstandige, minister, arbeider,..) na 35 jaar AFGEDRAGEN te hebben. Elk jaar meer of minder wordt verrekend. 10 miljard bezuiniging op het totaal van 50 miljard moet kunnen. 4)Tenslotte het fiscaal aantrekkelijker maken van de pensioenopbouw (derde pijler).