Onze nieuwe minister van Buitenlandse Zaken,  Hadja Lahbib (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Onze nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib (MR). © HLN

ONZE OPINIE. Opgroeien in een armere wijk van het land en het schoppen tot minister? Hier kan het

50 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Sociale mobiliteit wordt wel voortdurend kleiner in dit land. Een uitzondering als deze bevestigd alleen maar dat gegeven. Het is veel gemakkelijker om in de politiek een hoge functie te bereiken als dochter of zoon van. De politiek loopt er vol van. Een inteelt die we dagelijks voelen in het beleid en in ons leven.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Zelfs zonder verkozen te worden. Onverkozen ministers bepalen onze gezondheid over de rug van onze artsen heen, onverkozen ministers roepen voor meer sancties tegen de Russen . En de burgers zitten met een verwoeste immuniteit en onbetaalbare voedsel- en energieprijzen. Ondertussen maken de bedrijven tientallen miljarden winst, dus Putin heeft er niet veel mee te maken.
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    In belgie kan inderdaad veel.
  • willy cornille

    2 jaar geleden
    Schaf per direct alle verkiezingen én alle subsidies af voor alle politieke partijen. Spreek mij absoluut niet uit over de competenties van deze persoon, laat dat duidelijk zijn maar waar dienen verkiezingen dan voor ? Nochtans wens ik deze dame veel succes.
  • Jo Peeters

    2 jaar geleden
    Omdat er zoveel ministers nodig zijn is het steeds moeilijker om bekwame ministers te vinden. 1 federale regering en dan zal het gemakkelijker zijn om bekwame ministers te benoemen.