Belgische vrouw en haar twee kinderen omgekomen bij verkeersongeval in Kenia

In Kenia zijn drie Belgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het gaat om een moeder en haar twee kinderen. De vader van het gezin raakte gewond.

Het ongeval gebeurde vorige week al, op 8 juli. Buitenlandse Zaken bevestigt de dood van drie landgenoten. Het gaat om een moeder en haar twee kinderen. De vader van het gezin raakte gewond en is nog steeds in Kenia, meldt Buitenlandse Zaken nog.

Volgens Keniaanse media zat het gezin in een kleine tourbus. Op de snelweg van Mombasa naar Nairobi reden het busje en een vrachtwagen frontaal op elkaar in, ter hoogte van Mwanatibu (zie kaart). De laadbak van de vrachtwagen kwam bovenop het busje terecht. Bij het ongeval kwam ook de Keniaanse bestuurder van het busje om het leven.

De snelweg tussen Nairobi en Mombassa geldt als een gevaarlijke weg, met veel dodelijke ongevallen. Volgens officiële gegevens komen er jaarlijks meer dan 3.000 mensen om het leven, schrijft de Keniaanse krant The Star.

Een week voor het ongeval waarbij de drie Belgen omkwamen, vielen nog 20 doden bij een ongeval ergens anders op de snelweg. Ook toen reed een minibus frontaal tegen een vrachtwagen. De matatu - minibusjes die dienst doen als deeltaxi's - reed volgens de politie te snel en vervoerde te veel passagiers.

Meest gelezen