© rr

Huis de Stove, historisch hoekpand uit 1612 in hartje Antwerpen, staat te koop

Antwerpen -

Eén van de oudste woningen van Antwerpen staat te koop. Het gaat om Huis de Stove, ook bekend als ‘Maagd van Gent’ in de Wijngaardstraat, vlak bij het Hendrik Conscienceplein. Vraagprijs: 365.000 euro. Meteen een unieke kans om eens binnen te kijken.

De titel van oudste huis van Antwerpen is weggelegd voor het pand met huisnummer 11 in de Stoelstraat, dat dateert uit 1546. Maar met zijn 410 jaar, moet het hoekpand in de Wijngaardstraat eigenlijk maar nipt de duimen leggen. Het beschermde monument uit 1612, waar tot voor kort bloemenzaak Poppins gevestigd was, staat momenteel te koop.

De woning telt vier verdiepingen van elk 25m² en een kelder van ongeveer 40m². “Zoals bij heel wat woningen in de straat, loopt de kelder voor een stuk onder de straat door”, weet Simon Dewilde, makelaar bij Listings Real Estate. “De woning straalt echt authenticiteit uit. Het is niet voor niets een beschermd monument.”

De gietijzeren muurankers en de kruiskozijnen aan de gevel zijn nog origineel. En ook aan de binnenkant zijn ook nog heel wat authentieke elementen terug te vinden, zoals de originele houten balken, vloeren en trappen in smeedijzerwerk.

De nieuwe eigenaar zal wel wat werk hebben, want een renovatie dringt zich op. Iets wat de EPC-waarde van 712 al doet vermoeden.

Wie interesse heeft en een bezoekje wil inplannen, kan terecht op de website van Listings Real Estate.

 jas

www.listings.be

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER