Wouter Deprez haalt opnieuw uit naar Schauvliege "maar ik heb hier niets mee te maken"

De West-Vlaamse cabaretier Wouter Deprez verzet zich tegen een verkaveling in het gebied van de Rumbeekse kleiputten, nabij Roeselare. Dat meldt hij via de sociaal netwerksite Facebook. Het gebied was eigenlijk bestemd voor de uitbouw van het Roeselaars stadsbos. Hij richt zijn pijlen opnieuw op minister van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V), maar die heeft niks met het dossier te maken reageert ze.

Er is "geen sprake van een ramkoers" tussen cabaretier Wouter Deprez en Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) in het dossier over de Rumbeekse kleiputten nabij Roeselare. Dat zegt de woordvoerster van de minister woensdag.

West-Vlaams cabaretier Wouter Deprez verzet zich tegen een verkaveling in het gebied van de Rumbeekse kleiputten, in het midden van Roeselaars stadsbos. Het gaat om gronden van de manege De Kleiputten, waar een ontwikkelaar een aantal luxevilla's wil optrekken.

Eerder dit jaar ging de cabaretier in de clinch met Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) over het Essersbos in Genk en hij lijkt nu opnieuw op ramkoers met de Vlaamse excellentie. “Een dergelijke verkaveling gaat volledig in tegen alles waar stedelijk planners, de nieuwe Vlaamse bouwmeester en de minister van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu achterstaan, of zeggen achter te staan”, aldus Deprez. En daarmee verwijst hij dus toch uitdrukkelijk naar Schauvliege, ook al zegt die dat ze er niks mee te maken heeft.

De Roeselarenaars kunnen woensdag nog bezwaar indienen op het stadhuis, dan wordt het openbaar onderzoek afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen