Foto Paul Fierens

Motorrijder (73) overleden na ongeval aan overweg in Berlaar

In Berlaar is vanavond een motorrijder omgekomen na een ongeval aan een overweg. De man was wellicht verblind door de zon en had niet gemerkt dat de slagbomen naar beneden waren. Een trein die tussen Lier en Berlaar reed kon tijdig stoppen om een aanrijding te vermijden. De motorrijder werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet gehaald.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur. Aan een dubbele spoorwegovergang reed een motorrijder van 73 jaar tegen een slagboom. De man had niet gezien dat die naar beneden was omdat hij werd verblind door de laagstaande zon.

Op het moment van het ongeval was er net een trein gepasseerd. De slagbomen waren nog niet opnieuw omhoog gegaan omdat er vanuit de andere richting ook een trein naderde. Die trein kon tijdig stoppen om een aanrijding te vermijden.

De motorrijder viel en kwam aan de andere kant van de sporen terecht. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Lier gebracht. De politie van de zone Berlaar-NIjlen bevestigt nu dat hij overleden is.

Het treinverkeer tussen Lier en Berlaar lag na het ongeval zowat een uur stil. Intussen is het hervat, maar treinen rijden er nog stapvoets omdat de infrastructuur van de overweg beschadigd is op de plaats van het ongeval.

Foto Paul Fierens

Meest gelezen