©  Twitter Belgian Cycling

Belgische pistedelegatie verovert nog twee medailles op EK baanwielrennen voor U23 en junioren

Op de derde avond van de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor jongeren in het Portugese Anadia heeft de Belgische delegatie zaterdag twee extra medailles veroverd: ondanks een val pakten de achtervolgers onder de 23 jaar zilver. Juniore Julie Nicolaes was goed voor brons in de sprint.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

De tweede plaats in de ploegenachtervolging voor mannen onder de 23 jaar kwam er nochtans op een erg dubbele manier voor de Belgen: Gianluca Pollefliet, Noah Vandenbranden, Thibaut Bernard en Tuur Dens wisten zich te plaatsen voor de grote finale van het toernooi, maar haalden daarin door een val bij het ingaan van de slotkilometer het einde niet. Hun tegenstanders, de Italianen, hadden zo de baan vrij richting goud.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het sprinttoernooi voor de junioren meisjes haalde de achttienjarige Limburgse Julie Nicolaes de kleine finale. In een duel met de Tsjechische Anna Jabornikova sleepte ze daarin overtuigend de bronzen medaille uit de brand. In de grote finale met twee Duitse meisjes ging het goud naar Clara Schneider, die landgenote Stella Muller klopte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de openingsavond had België al twee gouden medailles veroverd, met dank aan belofterenster Shari Bossuyt (in de afvallingskoers) en juniore Lani Wittevrongel (scratch).

De Europese jeugdkampioenschappen baanwielrennen in Anadia duren nog tot en met dinsdag. In totaal werden er zeventien Belgische deelnemers geselecteerd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer