© ATV

De Lijn schrapt maandag en dinsdag ritten op enkele Antwerpse tramlijnen vanwege hitte

Openbaarvervoersmaatschappij De Lijn schrapt maandag en dinsdag ritten op enkele Antwerpse tramlijnen vanwege de verwachte hitte. Het gaat om ritten die uitgevoerd worden door de oudere PCC-trams, waar de temperatuur zeer hoog kan oplopen. Aan de kust en in Gent rijden modernere trams en daar worden geen problemen verwacht. Dat meldt de Lijn zondag.

Bron: Belga

LEES OOK. “Geen hittegolf, maar een hittemoment”: plaatselijk 40 graden is straks niet uitgesloten, KMI kondigt code oranje af

De grote hitte kan ook bussen doen uitvallen, maar het is moeilijk om daar op voorhand al zicht op te hebben. De Lijn raadt reizigers aan om voor hun vertrek via de realtime info te checken of hun rit rijdt of niet. De technische diensten staan in heel Vlaanderen alvast paraat om in te grijpen wanneer er zich door de extreme hitte problemen zouden voordoen, en op voorhand werd de goede werking van de airco al nagekeken.

In Antwerpen worden maximaal Albatros- en Hermelijn-trams ingezet - de eerste hebben airconditioning, de laatste luchtkoeling. De PCC-trams beschikken over geen van beide, waardoor de temperatuur er zeer hoog kan oplopen.

Uit voorzorg worden daarom deze trams tussen 12 en 18 uur aan de kant gezet. Daardoor zal lijn 11, tussen Berchem station en de Melkmarkt, niet bediend worden. Onder meer de bus naar het Centraal Station nemen en daar overstappen op lijn 15 kan een alternatief zijn. Op lijnen 4 (Hoboken-Groenplaats-Silsburg), 7 (Mortsel-Eilandje) en 24 (Havenhuis-Silsburg) worden de ritten door PCC-trams geschrapt, maar de andere types tram blijven wel rijden.

LEES OOK. Elf ervaringsdeskundigen geven hun ultieme tip tegen de hitte: “Dit vergeten véél mensen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV