©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drie rijbewijzen ingetrokken in Tongeren na positieve alcoholtest

Tongeren -

Drie bestuurders zijn in de nacht van zaterdag op zondag hun rijbewijs voor 15 dagen kwijtgespeeld na een positieve alcoholtest. Een van hen probeerde nog weg te rijden voor de controle maar werd na een korte achtervolging toch aan de kant gezet.

Mireille Maes

De bestuurder kreeg nog een proces-verbaal voor het negeren van het bevel van een bevoegd persoon en onverantwoord rijgedrag. Zijn voertuig werd ingehouden omdat hij geen rijbewijs kon voorleggen.

In totaal werden 358 bestuurders aan de kant gezet door een van de vier politieploegen die controleerden in de Baversstraat, op het Stationsplein en op de Sint-Truidersteenweg. Nog eens drie rijbewijzen werden voor 3 uur ingetrokken omdat de bestuurders net boven de limiet zaten.

Andere overtredingen die werden vastgesteld: rijden zonder keuring (3), het niet dragen van de veiligheidsgordel (2), een motorrijder die het nodig vond om zijn motor in vrijloopstand te versnellen onder de spoorwegbrug, het uitlenen van een auto

aan een persoon waarvan bekend was dat deze onder invloed van alcohol was. het negeren van een verboden richting, fout parkeren (4) en het opzettelijk rondrijden met aangestoken mistlichten omdat de bestuurders dit mooier vonden (2).  mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer