Direct naar artikelinhoud
NieuwsGent

Lichaam van man uit Visserij gehaald, net buiten zone Gentse Feesten: ‘Slachtoffer in water gegooid’

De hulpdiensten plaatsten een tentje om het lichaam af te schermen.Beeld Dylan Vermeulen

Aan de Lousbergkaai in Gent, ter hoogte van de Lousbergbrug, is zondagochtend een levenloos lichaam van een man (53) uit het water gehaald. 

Video wordt geladen...

Op basis van camerabeelden is intussen duidelijk geworden dat de man uit de richting van de Gentse Feesten-zone kwam gewandeld en om nog onduidelijke reden in het water is geraakt. Het lichaam werd zondag omstreeks 8 uur opgemerkt door een passant. Die verwittigde de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.

De speurders bekeken de camerabeelden en kwamen tot de vaststelling dat de man samen met een aantal andere mannen uit de richting van de Brabantdam en het Sint-Annaplein kwam. De vijftiger zou in het water zijn gegooid. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Een getuige verklaarde volgens VTM Nieuws dat de mannen elkaar ter hoogte van de Visserij geplaagd zouden hebben door ermee te dreigen mekaar in het water te gooien. Nog volgens een getuigenverklaring namen twee mannen de vijftiger bij handen en voeten vast, waarna hij in de Leie belandde en het duo in paniek wegvluchtte. De mannen worden momenteel opgespoord.