©  IMAGEGLOBE

Duitse regulator: “Signalen dat gasprijzen niet nog meer zullen stijgen”

De topman van het Duitse Bundesnetzagentur - dat is de regulator die onder meer bevoegd is voor de gasbevoorrading - sluit niet uit dat de gasprijs is gestabiliseerd op een hoog niveau. Dat zegt hij in een interview met Bild am Sonntag.

cka
Bron: BELGA

Topman Klaus Müller wijst er op dat de gasprijs deze week niet significant is gestegen, ondanks de sluiting voor onderhoud van de gaspijpleiding Nord Stream 1. “Dat kan erop wijzen dat de markt het wegvallen van Russisch gas al heeft ingeprijsd, en we een plateau van de gasprijs hebben bereikt”.

Nord Stream 1 is de belangrijkste leiding voor de aanvoer van Russisch gas naar Duitsland. De vrees bestaat dat Moskou de gaskraan na het geplande onderhoud, op 21 juli, niet meer open draait. 

De gasprijs in Europa is de voorbije maand meer dan verdubbeld naar het hoogste niveau in maanden, nadat de capaciteit van Nord Stream 1 met 60 procent werd verminderd. De voorbije week was er wel een lichte prijsdaling, nadat de aanvoer van gas uit Noorwegen normaliseerde. Die aanvoer was verstoord door een staking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER