"Plots zagen agenten een schoen": 85-jarige vermiste man uit Merchtem na drie dagen levend teruggevonden

Louis De Keersmaecker, de 85-jarige man, die woensdagavond verdween uit woonzorgcentrum Martinas in Merchtem, is zaterdagnamiddag gezond en wel teruggevonden. Het waren agenten van de politiezone AMOW die de man na drie dagen hebben gevonden. 

Louis De Keersmaecker verdween woensdagavond 13 juli uit het woonzorgcentrum Martinas in Merchtem. Een grote zoekactie werd door politie en parket op touw gezet, maar pas drie dagen later, zaterdagmiddag, werd Louis door enkele agenten terugvonden in de omgeving van brasserie Passerel in een greppel in de buurt. 

Zoektocht

"Mijn vader is geen wandelaar", vertelt zoon Fred De Keersmaecker. "Daarom was ik ervan overtuigd dat mijn papa niet ver kon zijn. Zaterdag trok ik er opnieuw op uit. Ik startte aan het woonzorgcentrum en volgde aan de hand van de camerabeelden die ik had gekregen de weg die mijn papa had afgelegd. Tijdens mijn tocht hoorde ik plots sirenes, niet veel later kreeg ik de politie aan de lijn die vertelde dat ze mijn vader hadden gevonden." 

Mijn papa werd teruggevonden tussen een muur en een haag, volledig onttrokken aan het zicht

Fred De Keersmaecker

Louis was terechtgekomen in een greppel bij restaurant De Passerel in het centrum van Merchtem. "Agenten van de zone AMOW merkten tijdens een patrouille plots een schoen op die van achter een haag kwam", vertelt Fred. "Toen ze dichterbij gingen, zagen ze mijn vader liggen tussen een muur en een haag, volledig aan het zicht onttrokken. Eddie De Block, dokter en voormalig burgemeester van Merchtem, zat dichtbij op een terras en hij heeft zich onmiddellijk ontfermd over mijn vader. Hoelang mijn papa daar al lag, is niet duidelijk. Het enige wat mijn papa, die dement is, kon zeggen was sorry." 

Klacht

Louis werd onmiddellijk voor verzorging overgebracht naar het UZ in Jette. "Zijn toestand is stabiel, maar hij is heel moe", vertelt Fred. "Het is nog niet duidelijk wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten, maar hij gaat zeker niet meer terug naar het woonzorgcentrum Martinas. Tegen het woonzorgcentrum heb ik trouwens een klacht ingediend. Ze hebben niet de controles uitgevoerd die ze beloven. Deze verdwijning is nu goed afgelopen, maar het kon veel erger zijn."

Meest gelezen