Foto: radio2

Man uit Zutendaal overleden waarna politie drugslab in kelder ontdekt

Een 39-jarige man uit Zutendaal is zaterdag overleden nadat hij onwel was geworden in een woning aan de Dorpsstraat in Zutendaal. Bij de huiszoeking op heterdaad heeft de lokale politie in de kelder een drugslab ontdekt. Dat heeft het Limburgse parket bevestigd.

Er is een wetsgeneesheer aangesteld die een autopsie zal uitvoeren. Het is nog onduidelijk in welke omstandigheden de man om het leven is gekomen. Het is dus nog niet zeker of er een causaal verband is met het drugslab dat zich in het huis bevond. Een vriend van de overleden man, die de hulpdiensten belde, is opgepakt en wordt verhoord.

Zaterdag kwam de melding van de vriend bij de hulpdiensten binnen. De 39-jarige man uit Zutendaal werd in een kritieke toestand afgevoerd, maar hij overleed. De arts verwittigde wegens de eigenaardige omstandigheden de politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Bree, Bocholt), waarna ook het parket van Limburg ingeschakeld werd.

Drugslab

"Na het overlijden van de man is er een huiszoeking op heterdaad uitgevoerd", zegt persmagistraat Pieter Strauven. "In de kelder van het huis bevond zich een beperkt drugslab. Het is nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband is tussen het drugslab en de overleden man. Er is ook verder onderzoek nodig om te achterhalen waarvoor het drugslab diende. Een wetsgeneesheer is aangesteld die een autopsie zal uitvoeren op het stoffelijk overschot. De vriend die inbelde, is opgepakt voor verhoor. Hij zit in het commissariaat van de zone Carma."

In de nacht van zaterdag op zondag en zondagvoormiddag waren leden van de civiele bescherming bezig met de ontmanteling en opruiming van het drugslab. De politie van de zone Carma sloot daarvoor de Stalkerweg in het centrum van Zutendaal af. De leden van de technische en wetenschappelijke politie van de federale gerechtelijke politie zullen een uitgebreid sporenonderzoek doen.

Meest gelezen