©  ANP MAURICE VAN STEEN

Manchester United haalt Lisandro Martinez weg bij Ajax, blij weerzien met coach Erik ten Hag

Manchester United heeft zondag de transfer van verdediger Lisandro Martinez afgerond. De 24-jarige Argentijn maakt voor een bedrag van 57,37 miljoen euro de overstap van Ajax. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar 67,37 miljoen euro. Beide ploegen maakten de overgang bekend op hun website.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Martinez moet in Manchester wel zijn medische keuring nog ondergaan. De onderhandelingen tussen United en de speler dienen ook nog afgerond te worden. Hij volgt zijn coach Erik ten Hag, die in het tussenseizoen de overstap maakte van Ajax naar Manchester United.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Argentijn speelde sinds juli 2019 voor Ajax, dat hem in eigen land wegplukte bij Defensa. In Amsterdam kwam de verdediger de voorbije drie seizoenen tot 118 officiële duels, waarin hij zes keer scoorde en zes assists gaf. Hij won met Ajax twee titels en een beker.

Martinez is ook zevenvoudig Argentijns international en won met de Albiceleste vorig jaar de Copa América.

De Argentijn is de derde zomertransfer van Manchester United. Eerder haalden de Red Devils verdediger Tyrell Malacia (Feyenoord) en middenvelder Christian Eriksen (Brentford) aan boord.

Manchester United wil komend seizoen beter doen dan de zesde plaats van de voorbije jaargang in de Premier League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer