"Wat een ontlading", juicht papa Patrick Philipsen na winst van zoon Jasper in de Tour

Jasper Philipsen uit Ham won vandaag zijn eerste ritzege in de Tour de France. Hij ging net iets sneller dan Wout Van Aert over de eindmeet. En de ontlading bij de familie is dan ook heel groot.

"Dit is een heel grote ontlading na de periode van vorig jaar en nu ook weer na 15 dagen wachten", zegt papa Patrick Philipsen vanuit Tenerife waar hij op vakantie is. "We zeggen altijd geduld wordt beloond en dat blijkt nu ook zo te zijn. De druk was heel hoog, de ogen waren allemaal op hem gericht dus de ontlading is groot."

Op vakantie wordt de Tour uiteraard op de voet gevolgd. "We hebben de koers hier met een groep vrienden gevolgd en de euforie is groot", gaat Patrick verder. "Het was spannend, maar hij kende de aankomst van vorig jaar. Hij wist dat hij binnenkant bocht moest zitten. Vorig jaar was hij in deze rit derde, dus nu wist hij wat hij moest doen. Alles viel juist in elkaar, na de pech van de vorige dagen."

De kop is er af, zouden we thuis in Ham zeggen

Papa Patrick

Jasper aasde al langer op de overwinning, maar nu is het eindelijk gelukt: "De kop is er af, zouden we thuis in Ham zeggen", lacht Patrick. "Mijn vrouw durft nooit kijken naar de sprint, ze heeft altijd schrik dat er valpartijen zouden zijn. Maar nu is alles perfect verlopen, alle stukjes zijn in elkaar gevallen. Straks ga ik nog naar Jasper bellen, maar ik denk dat hij nu wel eerst andere dingen aan zijn hoofd heeft."

Meest gelezen