Achttienjarige opgepakt na aanslag op restaurant in Borgerhout

Er is een achttienjarige man opgepakt na de aanslagen op Poke Bowl Place, een restaurant dat toebehoort aan de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Het was vannacht de derde keer in twee weken tijd dat het gebouw bestookt werd.

bfm, dvf

Bij de eerste aanslag werd met een oorlogswapen op de gevel geschoten, bij het tweede incident was er sprake van een vuurwerkbom en brandversnellers. Ook zondagnacht was er een luide knal te horen, al is nog niet duidelijk welke explosieven werden gebruikt. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Het parket meldt dat kort na die derde aanslag een verdachte werd opgepakt. Het gaat om een achttienjarige jongeman. Hij werd in de buurt aangehouden.

 © bfm

De familie Ben Saddik is de voorbije maand veelvuldig het slachtoffer geworden van een aanslag. Onder meer de woning van de ouders van kickbokser Jamal Ben Saddik in de Zegepraalstraat werd aangevallen. Er waren ook beschietingen van een pand in Borsbeek en een handcarwash in Deurne. De geweldcampagne zou het gevolg zijn van een conflict in het drugsmilieu. Een van de broers van de kickbokser zou een aanzienlijke lading cocaïne hebben kwijtgespeeld dan wel hebben gestolen.

De voorbije dagen waren er ook aanslagen in Berchem en Ekeren. Die staan los van de aanslagen tegen de familie Ben Saddik.